aanbiedingen hellofresh maaltijdbox

Wat is de functionaliteit van een wijnkoelkast?

Er zijn vele soorten benamingen die worden gebruikt voor een wijnkoelkast. In de meeste gevallen worden al deze benamingen door elkaar gebruikt. Om te beginnen zal je moeten bedenken voor welk doel je de wijnkoelkast gaat gebruiken. Als je kostbare wijn voor een langere tijd wilt bewaren dan ben je op zoek naar een koelkast die meerdere flessen wijn op een stabiele temperatuur kan houden. Als je graag je wijn op een serveertemperatuur wilt hebben klaarliggen om te drinken dan kan je ervoor kiezen om hier specifiek een koelkast voor aan te schaffen. Zo heb je de keuze uit een, twee verschillende of een speciale wijnkoelkast met een dubbele zone. Gespecialiseerde bedrijven zoals Smaakvandewereld kunnen je verder helpen met advies voor de meest geschikte koelkast voor je persoonlijke situatie. Tip: wist je dat je bij HelloFresh ook een wijnbox kunt bestellen?

Een wijnklimaatkast of een wijnbewaarkast

Als je op zoek bent naar een wijnkast waarin je je wijnvoorraad kunt bewaren voor dagelijkse consumptie dan is een wijnklimaatkast de beste optie. Je wijn wordt in deze koelkast bewaard op de juiste serveertemperatuur en afhankelijk van je wensen kan je kiezen voor een wijnkoelkast met een of meerdere zones zodat je verschillende soorten wijn kwijt kan in je klimaatkast. Uiteraard kan je in een wijnklimaatkast ook wijn kwijt om meerdere jaren te bewaren, maar niet iedere soort wijn is hiervoor geschikt. In een wijnbewaarkast bewaar je je waardevolle wijnen voor een langere tijd en je kan ze hier tevens in laten rijpen. De temperatuur wordt tussen de 10 en 12 graden ingesteld en wordt stabiel gehouden. Je zal geen last hebben van temperatuurschommelingen.

Een wijnkoelkast en zijn toepassing

Een wijnkoelkast is bedoeld om wijnen te bewaren voor een relatief korte periode op de juiste drinktemperatuur. Deze wijnkoelkasten zijn vaak wat kleiner en hebben een ander type koeling dan een wijnklimaatkast of een wijnbewaarkast. Om te beginnen zal je op een rijtje moeten zetten wat je wensen zijn met betrekking tot je koelkast. Er zijn vele verschillende soorten koelkasten te koop om je wijn te bewaren, bijvoorbeeld bij Smaak Van De Wereld. Als je meerdere soorten wijnen graag bij de hand hebt op drinktemperatuur dan kan je kiezen voor een wijnkoelkast met meerdere zones. Zo kan je een witte wijn of een rode wijn op de juiste temperatuur schenken wanneer dit je uitkomt.

Een koelkast voor wijn met één of meerdere zones

Als je alleen rode wijn drinkt of alleen witte wijn dan heb je vaak maar één zone nodig in je wijnkoelkast. Als je graag een glaasje van zowel rode als witte wijn drinkt dan weet je dat deze een andere serveertemperatuur hebben. Je zal dan eerder kiezen voor een wijnkoelkast met meerdere zones voor de temperatuur. Iedere wijn is anders en soms moet een wijn enkele graden warmer of juist kouder geserveerd worden. In dat geval is een wijnkoelkast met meerdere zones zeker een must. Een witte wijn zal geserveerd worden tussen de 7 en twaalf graden en een rode wijn tussen de 14 en 18 graden. Om een wijn te bewaren kies je vaak voor een temperatuur tussen de 10 en twaalf graden. Dit is geheel afhankelijk van de wijnsoort, en natuurlijk van jouw persoonlijke smaak.

Plaats een reactie