aanbiedingen hellofresh maaltijdbox

Marley Spoon

”De betere maaltijdbox” Marley Spoon is in 2014 opgericht in de Duitse hoofdstad Berlijn door Fabian Siegel en Till Neatby. Vandaag de dag is het bedrijf uitgegroeid naar een internationaal bedrijf die opereert van Nederland tot de Verenigde Staten. Het bedrijf wil zich positioneren door meer keuze en een betere smaak aan te bieden. Of dit zo is, is te lezen in deze review over Marley Spoon. Voordat je verder leest, is het belangrijk om te weten dat er een exclusieve korting van 25 euro is op de eerste foodbox van Marley Spoon. Bekijk de actie. Het bedrijf is in 2014 opgericht en is vanaf dat moment actief op de markt. Waar Marley Spoon zich mee wil onderscheiden van andere concurrenten is de nadruk op kwalitatieve ingrediënten en dat de recepten worden samengesteld door chefs. In de startup-fase heeft de onderneming een bedrag van 27,5 miljoen dollar gekregen als investering. Tip: bekijk ook de boxen van Ekomenu.

Soorten Maaltijdboxen van Marley Spoon

Bij Marley Spoon zijn er twee soorten boxen te krijgen: ”de normale box” en ”de vegetarische box”. De boxen van Marley Spoon hebben geen specifieke naam. De mogelijkheden bij het bestellen zijn dat u kunt kiezen uit een box voor 2, 3 of 4 personen. Hetzelfde geldt ook voor het aantal gerechten dat te kiezen is. U heeft een keuze uit 2, 3 of 4 gerechten. Wilt u dus een box van Marley Spoon kopen? Dan heeft u te maken met een flexibel abonnement. Dit houdt in dat het abonnement altijd tot 6 dagen voor de bezorgdatum aan te passen is. Hetzelfde geldt ook voor het opzeggen van uw abonnement bij Marley Spoon. Wanneer de keuze is gemaakt voor Marley Spoon is het belangrijk om te weten dat iedere maandag een mail wordt verstuurd met diverse recepten. Deze recepten zijn uiteraard ook zichtbaar in uw account die te bereiken is via de website of app. Tussen de recepten die zijn aanbevolen kunt u een keuze maken voor de recepten die u graag zou willen koken.

Communicatie en bezorging

Net als andere aanbieders van maaltijdboxen bezorgt Marley Spoon de boxen ook gratis bij u thuis. De bezorgdagen zijn als volgt: dinsdag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag en er kan worden gekozen om de bezorging overdag of in de avonduren te laten doen. De verzending van de boxen wordt afgehandeld door PostNL. De website van Marley Spoon is qua structuur overzichtelijk en zowel op de telefoon als op de tablet is het plaatsen van een bestelling makkelijk. Nadat u de keuze heeft gemaakt voor de box die past bij uw wensen en behoeften vult u uw postcode en mailadres in. Aan de hand van deze gegevens kunt u een bezorgmoment kiezen. Nadat u uw persoonlijke gegevens verder heeft ingevuld kunt u door naar de betalingspagina. De betalingsmethodes die Marley Spoon accepteert zijn iDeal, Paypal en Creditcard. De klantenservice van het bedrijf heeft telefonisch contact en contact via de e-mail als voorkeur. Daarnaast is het ook mogelijk om via social media een bericht achter te laten. Wilt u zo snel mogelijk antwoord op uw vraag? Dan is het zeker aan te raden om telefonisch contact op te nemen met het bedrijf.

Hergebruik van materiaal
Over het hergebruiken van materiaal heeft Marley Spoon serieus over nagedacht. Zo is het bij bestellingen op weekdagen tussen 09:00 en 17:00 mogelijk om in plaats van een box een PostNL krat te krijgen. Deze krat is in tegenstelling tot een kartonnen box tot vijfhonderd keer te hergebruiken. Daarnaast zijn er maaltijdzakken die bij het oudpapier worden gezet, zodat het wordt gerecycled.

Prijzen berekenen per maaltijd
De berekening per maaltijd wordt gemaakt aan de hand van de boxen voor 2 personen:

 • Prijs per maaltijd per persoon bij 2 maaltijden: €9
 • Prijs per maaltijd per persoon bij 3 maaltijden: €6,65
 • Prijs per maaltijd per persoon bij 4 maaltijden: €6,10 (De box met 4 gerechten is niet vegetarisch verkrijgbaar.)

Pluspunten

 1. Veel keuzemogelijkheden waaronder een vegetarische optie.
 2. U kiest helemaal zelf wat u voor die week wilt koken.
 3. Duidelijk en duurzaam beleid, wat weer terug te vinden is in de recyclebare verpakkingen.
 4. Flexibel lidmaatschap dat 6 dagen voor de volgende bestelling aan te passen is. In het systeem kunt u zelf tot 8 weken verder inplannen.
 5. Duidelijk en duurzaam beleid, wat weer terug te vinden is in de recyclebare verpakkingen.
 6. De ingrediënten waarvoor gekozen wordt hebben een hoge mate van kwaliteit.
 7. Veel recepten die weer terug te vinden zijn op de website en de app.

Aandachtspunten

 1. De communicatie via social media verloopt in drukke periodes wat moeilijker. Vandaar dat het telefonisch contact wordt aanbevolen.
 2. Iedere week wordt een box verkregen die 6 dagen van tevoren is aan te passen, maar hier moet u wel aan denken.
 3. Geen mogelijkheid om te bestellen voor 1 persoon.
 4. De boxen zijn tot drie gerechten te bestellen voor vegetariërs.
 5. Er is geen speciale box voor families met kinderen.
 6. Het is niet de goedkoopste maaltijdbox die te verkijgen is; er zijn namelijk goedkopere aanbieders.