aanbiedingen hellofresh maaltijdbox

HelloFresh

”Gezonde recepten & ingrediënten thuisbezorgd” HelloFresh is opgericht in 2012 en bezorgt wereldwijd jaarlijks miljoenen maaltijden rond. HelloFresh vindt dat een maaltijdbox veel tijd en energie bespaart, wat ervoor zorgt dat die tijd weer ergens anders kan worden benut. Op deze pagina is alle informatie te vinden over HelloFresh, wat een duidelijk beeld zal geven over het aanbod. Exclusief voor degenen die voor het eerst een maaltijdbox bestellen is er een korting van 25 euro op de eerste box. Tip: bekijk ook de boxen van Marley Spoon.

HelloFresh: Hoe het begon

HelloFresh is in 2012 opgericht en is van origine een Duits merk. Vandaag de dag is het bedrijf actief in meerdere landen, waaronder Nederland. Toen het bedrijf voor het eerst werd voorgesteld door de oprichters Dominik Richter en Thomas Griesel werd de focus gelegd op de voordelen van een maaltijdbox. De nadruk werd gelegd op tijd- en energiebesparing. Uiteindelijk heeft het bedrijf als startup meer dan 250 miljoen euro opgehaald en is één van de grootste spelers in de branche. Vlak na de oprichting van HelloFresh is het bedrijf ook direct begonnen in Nederland. De operatie van HelloFresh in Nederland wordt geleid door een team vanuit Amsterdam. De bezorging van de foodboxen wordt gedaan door HelloFresh zelf.

De boxen van Hello Fresh

Na wat achtergrondinformatie te hebben gegeven over het bedrijf is het nu tijd om te verdiepen in de core-business van het bedrijf, namelijk de foodboxen. Er zijn drie soorten boxen die worden aangeboden door HelloFresh:

 • Originalbox: Zoals de naam het ook zegt, is dit het originele product van het bedrijf. In deze box zitten dan ook allerlei soorten ingrediënten.
 • Veggiebox: In tegenstelling tot andere leveranciers, heeft HelloFresh wel een box speciaal voor vegetariërs.
 • Familybox: De gerechten die uiteindelijk worden klaargemaakt met de ingrediënten uit de Familybox zijn geschikt voor de hele familie, dus ook voor kinderen.

Bestelproces en communicatie

De structuur van de website van HelloFresh is vrij eenvoudig. Nadat de desbetreffende box is gekozen, moet er worden aangevinkt voor hoeveel personen u wilt bestellen. Nadat u dit heeft gedaan kunt u kiezen uit drie, vier of vijf maaltijden. Iedere week zijn er tien recepten waaruit kan worden gekozen. Wanneer deze stappen zijn doorlopen wordt er gevraagd om uw bezorgadres en dag van voorkeur. De betalingsmethoden op de website van HelloFresh zijn iDeal, Paypal en Creditcard. Uiteraard is er sprake van gratis bezorging.

Nadat er is besteld krijgt u een mail met alle informatie over de bestelling. Op de dag van de bestelling wordt er een SMS-berichtje verstuurd over de bezorging. Voor aanpassingen is het volgende bekend bij HelloFresh: ”Aanpassingen voor de week erop kunnen tot woensdag 23:59 uur gemaakt worden.” HelloFresh legt in hoofdlijnen de focus op de website en op de mobiele app die te downloaden is in de App Store en Google Play Store. Om het makkelijk te maken voor de klant is HelloFresh bereikbaar via diverse kanalen, zoals het chatgedeelte op de website, Whatsapp, e-mail, social media en via de telefoon. Meer over de contactmogelijkheden is te vinden op https://www.hellofresh.nl/contact/.

De box na ontvangst
Afhankelijk van welke box er is besteld worden de boxen thuisbezorgd. Eenmaal de box open te hebben gemaakt zijn de ingrediënten van iedere maaltijd verpakt in een aparte kartonnen doos. Dit betekent dus dat u niet hoeft te zoeken tussen alle ingrediënten, want alles zit namelijk goed bij elkaar. De doosjes kunnen worden gerecycled met het oude papier. Een andere optie is dat u het bij de volgende bezorging meegeeft aan de bezorger van HelloFresh, zodat zij het recyclen. Over de maaltijden die door het bedrijf worden verzorgd, is het belangrijk om te weten dat er per portie rekening wordt gehouden met minstens 250 gram groente per maaltijd. Tijdens het kiezen van de wekelijkse recepten is er duidelijk te zien hoeveel groente een maaltijd bevat.

Prijzen HelloFresh

De berekening per maaltijd wordt gemaakt aan de hand van de boxen voor 2 personen:

 • Prijs per maaltijd per persoon bij 3 maaltijden: € 6,50
 • Prijs per maaltijd per persoon bij 4 maaltijden: € 5,63
 • Prijs per maaltijd per persoon bij 5 maaltijden: € 4,90
Pluspunten
 1. Veel variatie en mogelijkheden zoals een vegetarische box.
 2. Iedere week weer keuze uit tien verschillende recepten.
 3. Minder weggooien, aangezien je precies genoeg krijgt per persoon.
 4. Niet tot weinig boodschappen doen, omdat het thuis wordt afgeleverd.
 5. De dozen kunnen worden afgegeven bij de chauffeur bij de eerstvolgende bestelling.
 6. Flexibel lidmaatschap waarmee je gemakkelijk aanpassingen kunt doen via de website, app of klantenservice.
 7. Klantenservice die goed bereikbaar is. Daarnaast wordt er ook goed gecommuniceerd over de bezorging.
 8. De recepten zijn duidelijk en goed verzorgd, zodat iedereen er plezierig mee kan koken. Daarnaast staat ook bij ieder recept een moeilijkheidsgraad aangegeven.
Aandachtspunten
 1. Je krijgt iedere week een maaltijdbox bezorgd. Uiteraard is het wel te pauzeren of aan te passen, maar hier moet u wel aan denken. ”Denk er wel aan dat je alle wijzigingen voor jouw box doet voor woensdagavond 23:59 uur. Op donderdag beginnen ze vroeg in de ochtend met het doen van de bestellingen.”
 2. De ingrediënten die u krijgt zijn niet altijd vers. Het kan zo zijn dat de kwaliteit minder is dan verwacht.
 3. De ingrediënten die u krijgt moeten meestal koel worden bewaard. Dit betekent dat u beter thuis kunt zijn. Uiteraard kan er ook geleverd worden bij de buren, maar de kans bestaat dat uw buren het niet koel bewaren.
 4. Weinig diversiteit in de vegetarische box.
 5. Het bereiden van sommige gerechten kan langer duren dan verwacht.

Originalbox

 • Schelvisfilet met frisse aardappel-dillepuree
 • Risotto met aubergine en provolone
 • Gerookte makreelfilet met zelfgemaakte atjar
 • Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

Veggiebox

 • Schelvisfilet met frisse aardappel-dillepuree
 • Tricolore-pasta met pompoen en ricotta
 • Koreaanse biefstukwraps met groenten
 • Parelcouscous met champignons en gruyère