aanbiedingen hellofresh maaltijdbox

Familiebox kortingscode

”Lekkere recepten met verse ingrediënten die snel op tafel staan”. De familiebox is sinds 2015 actief en de naam van de box heeft betrekking op Mathijs Vrieze (mathijs maaltijdbox). Hij was het gezicht voor het merk en is al jarenlang actief als kok. Een maaltijdbox is een van de succesvolle projecten waar de Familiebox (onderdeel van Bilder en De Clercq) aan werkt. Maandelijks levert het bedrijf gemiddeld 25000 maaltijden in Nederland en is er continu sprake van een groei. Wilt u kennismaken met de box van Bilder en De Clercq? Op de eerste box die u bestelt krijgt u 20 euro korting. Deze korting wordt automatisch verrekend in uw winkelwagen. Tip: bekijk ook de Allerhande boxen.

Het vroegere verhaal van Mathijs Maaltijdbox
Mathijs Vrieze is een succesvolle kok die verschillende kookboeken, workshops en tv programma’s achter zijn naam heeft staan. Hiernaast is hij sinds 2015 het gezicht voor de Mathijs Maaltijdbox. Zijn verantwoordelijkheid is het bepalen van de gerechten en het uitproberen van nieuwe recepten. De gerechten die door hem worden bepaald, worden dus thuis bij u gekookt als u kiest voor Mathijs Maaltijdbox. In tegenstelling tot andere leveranciers is het merk dus gepositioneerd met een chef-kok.

Het aanbod van de Familiebox

 • Familiebox: De box waarbij het merk de nadruk oplegt is de familiebox. Deze box is beschikbaar in twee formaten: middel en groot. Een middel box is geschikt voor een gezin met 2 volwassenen en 1 tot 2 kinderen. Een grote box is geschikt voor 2 volwassenen en 2 tot 3 kinderen.
 • Variatiebox: Op de website is er geen directe bestelmogelijkheid voor de variatiebox. In het menu van de website, zoals hieronder te zien, staat alleen de familiebox en een fruitbox. Wel kunt u via deze link een variatiebox kopen op de website van de familiebox. Deze box is verkrijgbaar voor 2 personen en bevat standaard drie gerechten.

Bestelproces en communicatie

De kleurenkeuze en de inhoud van de website zien er netjes uit. Alleen is het niet via de structuur van de website mogelijk om een variatiebox te bestellen, zoals hierboven aangegeven. Wat bij de familiebox Maaltijdbox opvalt is dat er een vast bezorgmoment is, namelijk maandag tussen 17:00 uur en 22:00 uur. Indien u niet thuis bent, wordt de box bezorgt bij uw buren. In vergelijking met andere leveranciers biedt Bilder en De Clercq geen PayPal aan als betalingsmethode, maar alleen iDeal en Creditcard. Wel is er sprake van gratis gekoelde bezorging bij u thuis. Over aanpassingen met betrekking tot een levering is het volgende bekend: 6 dagen van tevoren doorgeven (uiterlijk de dinsdag voor de betreffende levering om 23.55 uur). In 2018 zal het aantal bezorgmomenten mogelijk nog worden uitgebreid.

De contact voor leden loopt voornamelijk via ”Mijn familiebox”. Op dit gedeelte van de website is het ook mogelijk om de bestelling aan te passen. Naast de website heeft de Familiebox ook een mobiele app die u kunt downloaden. Aan de andere kant is het bedrijf bereikbaar via de telefoon, e-mail en Facebook. Op Twitter en Instagram heeft het bedrijf ook een account, maar deze worden niet up-to-date gehouden. Mocht u dus contact willen opnemen, dan is het aan te raden om dit telefonisch, via de e-mail of via Facebook te doen. Er is trouwens ook een mogelijkheid om uw telefoonnummer achter te laten op de website zodat u wordt teruggebeld.

Berekening per maaltijd
De berekening per maaltijd wordt gedaan voor de familiebox en de variatiebox:

 • Prijs per maaltijd per persoon bij familiebox middel met 4 maaltijden: €4,92
 • Prijs per maaltijd per persoon bij familiebox groot met 4 maaltijden: €4,31
 • Prijs per maaltijd per persoon bij variatiebox met 3 maaltijden: €6,50

Pluspunten

 1. Flexibel abonnement, zodat u tussendoor aanpassingen kunt verrichten naar eigen wens.
 2. Goede verpakking met duidelijke uitleg hoe de gerechten moeten worden bereid.
 3. Verse ingrediënten van hoge kwaliteit.
 4. De focus is gelegd op gezinnen met jonge kinderen.
 5. Gerechten zijn erg snel voor te bereiden.

Aandachtspunten

 1. Structuur van de website is lastig voor degenen die een variatiebox willen bestellen.
 2. Geen vegetarische box beschikbaar, wel zelf recepten kiezen.
 3. Er wordt alleen bezorgd op een maandag, andere bezorgmomenten zijn dus niet mogelijk.
 4. De ingrediënten die u krijgt moeten meestal koel worden bewaard. Dit betekent dat u beter thuis kunt zijn. Uiteraard kan er ook geleverd worden bij de buren, maar de kans bestaat dat uw buren het niet koel bewaren.
 5. Geen flexibiliteit in de keuze van het aantal gerechten en het aantal personen.